Szolgáltatások

    Telefonos tanácsadás

Hívjon, ha kérdése van kisbabája táplálásáról, ha elbizonytalanodott, hogy az, amit kisbabája viselkedésével (szopás, alvás, sírás stb.) kapcsolatban tapasztal rendben van-e, vagy ha probléma lépett fel a szoptatással.
Előfordul, hogy a kérdés megválaszolására vagy a kétségek eloszlatására elegendő egy telefonos beszélgetés. Az esetek többségében 20 perc kevésnek bizonyul a felmerülő kérdések alapos körüljárására. Ha ez a helyzet áll elő, megbeszéljük, hogy online vagy személyes tanácsadás keretében tudunk-e tovább haladni.

A telefonos tanácsadás – maximum 20 percben – ingyenes.

    E-mailes tanácsadás

Az e-mail nem alkalmas bonyolult problémák részletes megbeszélésére vagy gyors megválaszolására. Hasznos lehet viszont a szoptatás alatt szedett gyógyszerek biztonságosságával kapcsolatos információk küldésére. Ezért hagytam meg ezt a csatornát.
Kérem, hogy e-mailben csak gyógyszerszedéssel kapcsolatos kérdéssel keressen!
Ha információt szeretne arról, hogy egy gyógyszer biztonságosan szedhető-e a szoptatás alatt, kérem, hogy töltse ki ezt az űrlapot: Kérdés szoptatás alatti gyógyszerszedéssel kapcsolatban

Az e-mailes tanácsadás ingyenes.

    Online tanácsadás

Az online tanácsadás lehetőséget ad a részletesebb beszélgetésre, például a szoptatási gyakorlattal, a kisbaba gyarapodásával, altatásával, a mindennapok nehézségeivel kapcsolatos kérdések átbeszélésére. Ezen felül – korlátozott módon – a szoptatás megfigyelésére, illetve a pozíció korrigálására.
Az online tanácsadás alkalmával teljes anamnézis felvétel történik, majd pedig a megismert előzmények és a szoptatás megfigyelése alapján javaslatokat fogalmazok meg a felmerült problémák megoldási lehetőségeire vonatkozóan.
Bár az online kapcsolat több információt nyújt, mint egy telefonbeszélgetés, és alkalmanként elegendő a nehézségek orvoslására, vannak olyan helyzetek, amikor a személyes segítségnyújtás feltétlenül szükségessé válik a tovább lépéshez.

Az online tanácsadás a Google Meet vagy a Jitsi Meet felületén történik, előre megbeszélt időpontban. Mindkét alkalmazás működik böngészőből, de van telefonra letölthető app is. Linket a találkozó előtt küldök. Kérem, hogy a linkkel együtt küldött anamnézis űrlapot a tanácsadás előtt töltse ki és küldje vissza.
Jó, ha a tanácsadás idején az édesanya mellett van egy másik felnőtt, aki segíteni tud a kamera mozgatásában a szoptatás jobb megfigyelése érdekében.

Az online tanácsadás időtartama nagyjából 1 óra. Ára: 15 000 Ft/alkalom.

    Személyes tanácsadás Érden

A személyes tanácsadás a család otthonában történik előre megbeszélt időpontban. A részletes anamnézis felvétele mellett sor kerül az édesanya és a kisbaba vizsgálatára, illetve a szoptatás megfigyelésére. Megbeszéljük a megoldási lehetőségeket, kipróbáljuk a különböző szoptatási testhelyzeteket. Amennyiben szükséges, megmutatom a szoptatási segédeszközök használatát.

A személyes tanácsadás időtartama: 1,5 – 2 óra. Ára: 25 000 Ft/alkalom.

    Utánkövetés

A szoptatási nehézségek általában nem oldódnak meg egyik napról a másikra, így szükség lehet arra, hogy – a probléma súlyosságától függően – rövidebb-hosszabb ideig tartsuk a kapcsolatot.
A kapcsolattartás módját a tanácsadás során megbeszéljük – történhet: ingyenesen telefonon vagy e-mailben, továbbá a tanácsadástól számtott 1 héten belül online is.

Egy héten túli, ismételt online tanácsadás időtartama kb. 30 perc. Ára: 6 000 Ft

Ismételt személyes tanácsadás időtartama kb. 1 óra. Ára: 17 500 Ft

    Várandósok egyéni felkészítése a szoptatásra

Bár a szoptatás képessége biológiai adottság, sikerét jelentősen segítheti, ha a várandósság alatt időt szánunk a felkészülésre. A – sokszor egymásnak ellentmondó – információk tengerében azonban nem könnyű az eligazodás. Vajon mi a jobb, ha igény szerint vagy ha időre szoptatom? Kell neki mást is adni vagy elegendő az anyatej? Szerezzek be mellszívót már a várandósság alatt vagy nem lesz szükség rá? Mire számíthatok a kórházi napokban? Számtalan kérdés, amire mind választ kaphat.
Az egyéni felkészülés lehetőséget ad arra, hogy azokat a kérdéseit, kétségeit is megfogalmazza, amiket nem szeretne feltenni egy csoportban.
A felkészítés során átbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat, amik segítenek a szoptatás megalapozásában és babával gyakoroljuk a szoptatási testhelyzeteket.

Az egyéni várandós felkészítés időtartama: 2×2 óra a család otthonában – Érden. Célszerű olyan időpontot megbeszélni, amikor az édesapa is jelen tud lenni. Szívesen látom az érdeklődő nagyszülőket is.

A 2×2 órás felkészítő ára: 30 000 Ft